Съдът в Габрово опандизи британец, бесил жена си

0

Британец бе осъден на 13 години затвор, след като се заканил да убие бившата си приятелка, отвлякъл я и се опитал да я обеси. Присъдата е на Окръжния съд в Габрово и трябва да се излежи при строг режим.

Престъплението било извършено на 25 юни 2021 г. в село Дървари, община Трявна. Преди това подсъдимият и сънародничката му, които били със статут на постоянно пребиваващи у нас, съжителствали от няколко години в къща в селото.

През пролетта на 2021 г. отношенията между тях се влошили и 57-годишният Л. Р. напуснал имота. На 25 юни 2021 г. той отишъл при бившата си приятелка и се заканил да я убие. После я сграбчил за косата и я повлякъл към джипа си.

Натъпкал я в автомобила и я отвлякъл в гора край селото. Там опитал да я обеси. 50-годишната британка обаче извадила късмет, тъй като нейна приятелка видяла екшъна и бързо се обадила в полицията. Униформените арестували чужденеца преди да сложи примка на врата на бившата си. Няколко дни по-късно британеца бил настанен в болница, откъдето обаче се обадил на сънародничката си и пак я заплашил с убийство.

Окръжният съд в Габрово разпореди Л. Р. да плати на жертвата 30 000 лева обезщетения за причинени от престъпленията неимуществени вреди.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.