Сайт-менте „дава“ по 5000 лв. на месец от БЕХ

0

„Всеки, който закупи акции на Българския енергиен холдинг на стойност 300 лв., получава доход от 5000 лв. на месец“. Тази „изкусителна“ реклама плъзна в социалните мрежи. Тя е уж от името на държавния холдинг,  който предоставял „уникална възможност на българските граждани да търгуват с природни ресурси“. Посочена е и „платформата“, на която заинтересованите инвеститори, търсещи високи печалби, трябва да се регистрират, за да придобият акции на „шапката на енергетиката“ БЕХ – уеб сайтът PLATFORM-BT.COM.

Атрактивното предложение всъщност е типична измама, така не посещавайте „платформата“ дори от любопитство, защото може да получите вирус. Акции на БЕХ не се продават – нито на посочения сайт, нито по друг начин. Всъщност абсолютно същата реклама се появи преди няколко месеца. Още тогава БЕХ  реагира и предупреди, че става дума за сайт менте.

Тогава не стана ясно дали има лековерни хора, които са се подвели от обещанията за огромни печалби и са пробвали да се сдобият с акции. Но ето че сега авторите на измамата пак опипват почвата със същата обява във Фейсбук, като приканват търсачи на висока доходност: „🚀Не пропускайте шанса да се присъедините още днес, тъй като броят на местата е ограничен“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.