Само в Podlupa.bg: Украинската пшеница носи жива зараза – причинява астма, дерматит и уртикария (ЛАБОРАТОРНА ПРОБА)

0

Документ от лабораторна проба, с който Podlupa.bg разполага ексклузивно, доказа, че украинската пшеница е отровна! Пробата е взета тайно от фермери, за да проверят дали наистина зърното от Украйна причинява някакви вреди на здравето, или цялата суматоха е част от компроматната война.

Лабораторният анализ потвърждава, че пшеницата е негодна за консумация, защото е с 3-та степен отклонение – наличие на жива зараза от пелинолистната амброзия (Ambrosia artemisiifolia).

Проверката ни показа, че амброзията, която вирее масово сред слънчоглед, царевица и пшеница, оказва неблагоприятен ефект не само върху отглежданите от фермерите култури, но и върху качеството на почвата, създава и сериозни трудности за механизираното прибиране на реколтата.

Това растение агресивно конкурира местните видове, като масирано завзема територии и бързо изчерпва хранителните вещества от почвата, отнема им светлината и пространството.

Този плевел има и пряк риск за здравето на човека, защото поленът ѝ е силен алерген и причинява заболявания като сенна хрема, рино-конюнктивит, астма, контактен дерматит и уртикария.

Неслучайно в немалко страни от Европейския съюз като Нидерландия например е забранено да се продават смески с храна за птици, които съдържат семена от амброзия.

Амброзията е плевел, който живее в югоизточните, южните райони, в Приморие, Поволжието, както и в Украйна и Северния Кавказ. Засажда градини, градини, ливади, пасища, крайбрежни и горски пояси. Плевелите имат силна коренова система, чрез която изсушават почвата и потискат развитието на други растения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.