САС върна Марин Ярата в „кошарата”

0

Софийският апелативен съд върна в ареста Марин Димитров – Ярата, обвинен за участие в престъпна група за контрабанда заедно с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, бившия директор на Митниците Петя Банкова и сина му Стефан – Малката Яра.

Това се случва само няколко дни, след като на 20 юни, след 3-часово заседание Софийски градски съд пусна под домашен арест обвиняемия по делото за организирана престъпна група в Агенция „Митници“ Марин Димитров, който е бивш началник на ИАРА, оттук и прякорът.

Днес обаче тричленен състав на Апелативен съд в София отмени определението на Софийски градски съд (СГС), с което мярката на обвиняемия за участие в Организирана престъпна група (ОПГ) и контрабанда Марин Димитров бе променена от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Според апелативните магистрати протестът на Софийската градска прокуратура срещу изменението на мярката е основателен и тя не следва да бъде променяна.

Съставът на САС не възприе доводите на първоинстанционния съд, че влошеното здравословно състояние на задържания налага изменение на мярката.

Съдът посочи, че в ареста здравословното състояние на задържания се проследява, за него се полагат системни грижи и му се оказва висококвалифицирана медицинска помощ. В същото време продължава да е налице обоснованото предположение, че той е участвал в организирана престъпна група, както и опасността лицето да извърши друго престъпление при изменение на сегашната мярка за неотклонение.

САС определи мярка „задържане под стража“ на Марин Димитров.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.