Схемите на ГЕРБ: 5 млн. лв. лапнали две „наши фирми“ благодарение на близките до Борисов кметове Димитър Бръчков и Стефан Радев

0

Повече от странно съвпадение, което намирисва на политическа корупция в сянката на ГЕРБ – две фирми, които лапнаха 5 милиона лева за компрометирания строеж на градския парк в Петрич, където управлява кметът на Бойко Димитър Бръчков с носни проблеми от Колумбия, са построили за 2,5 млн. и разпадащите се велоалеи и автобусни спирки в Сливен под кубинката на Стефан Радев от… ГЕРБ.

Източници на Narod.bg разкриха, че строежите в двата града през последните няколко години, дадени на „наши фирми“, са готови за Европрокуратурата, която напоследък все повече се фокусира върху кражбите в България по региони.

ПОРЪЧКИТЕ:

Петрич 

Обединение „БГ-КО – Петрич” ДЗЗД – София бе избрано за строител на градския парк в Петрич. За грабежа Narod.bg вече писа. Победителят предложи цена 3 652 146 лева без ДДС, класираната на второ място фирма – 3 383 970,76 лева без ДДС, а 3 фирми участнички бяха отстранени от процедурата.

В Обединение „БГ-КО – Петрич” ДЗЗД участват две фирми: „Копекс и Ко“ ЕООД с представляващ Чавдар Савов, и „БГ Ленд Ко“ с представляващ Стефан Соколов.

Впечатление прави, че „Копекс и Ко“ , собственост на Чавдар Савов и Силвана Савова, които вероятно са съпруг и съпруга, съдейки по еднаквите фамилни имена, притежава 50% от дружеството „ГУСВ Инвест“ ООД, където си партнира с държавното предприятие „Строителство и възстановяване“. То е с принципал Министерство на регионалното развитие и представлява преобразуваните Строителни войски.

Съдружник в „БГ Ленд Ко“ пък е Велимир Магурев. Бизнесменът с подходяща фамилия е известен в родния си Благоевград като собственик на първата заложна къща „Виги“. Магурев е основен участник в поръчките по програмата за саниране.

„БГ Ленд Ко“ присъства и в списъка с горски заменки, след като получава 20 декара в Балчик за 171 568 (8.6 лв. на кв. м) срещу 70 декара в Рибарица, оценени на 221 135. Освен това участва с „Хидрострой“ и отново с „Копекс и Ко“ в консорцуима ДЗЗД „Горски път“.

Само в рамките на една година от 2017 до 2018 г. това обединение печели обществени поръчки, възложени от Югозападното държавно предприятие – Благоевград, на стойност близо 8 млн. лв.

В крайна сметка „усвоената сума“ с градския парк в Петрич е точно 4 852 000.99 лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ, а за качеството на строежа вече има подадени сигнали в прокуратурата.

Сливен 

Изпълнение на спирките на градския транспорт бе поверено на обединението „СЛИВЕН ТРАНСПОРТ“ ДЗЗД, в което влизат същите фирми, които прибраха парата и в Петрич. 90% от дружеството се притежават от „БГ Ленд Ко“ и „Копекс и Ко“, а с 5% участват „Агробилд“ и „Стойнорм“.

Както вече медията разкри, същото порочно обединение „построи“ и велоалеите в Сливен на стойност 1 136 427 лв. с ДДС и се финансира от европейския бюджет по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Консорциумът „Сливен Транспорт“ ДЗЗД е предпочитан кандидат за обществени поръчки за строителство в общината под Сините камъни, управлявана от пионката на Десислава Танева и неин счетоводител Стефан Радев.

Същата схема с некачествено изпълнение с евтини материали при велоалеите е приложена от дружеството и при изграждането на спирките на градския транспорт за 1 117 919 лв., категорични са запознатите с далаверите в двата града, превзети от мафията ГЕРБ, източници на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.