Шок! Барети нахлуха в грешна къща във Видин

0

При акцията срещу лихвари във Видин барети и служители на ГДБОП сбъркаха адреса. Една от къщите, в които са влезли служителите на главната дирекция, е била празна, а собствениците ѝ са в Германия, предава бТВ, като се позовава на Славка Иванова, която живее в съседен имот. Собственикът на злополучната къща бил неин племенник.

„Заключена врата са изкъртили. Нова врата също са счупили. Бях на прозореца, казах им да не чупят вратата. Чуха, че казвам името на момчето, проверили са – това е по погрешка“, казва Славка Иванова.

„Момчето тръгва днес от Германия, за да подаде жалба и да плащат вратата. Сега тази нощ няма да спим. Как можем да оставим – вътре има обзавеждане и всичко“, споделя жената.

ГДБОП провежда акция срещу лихвари във Видин. Няколко души са били задържани в хода на действията.

През 2020 г. при акция на ГДБОП в квартал „Левски“ в София  барети нахлуват в 6 сутринта в апартамент на първия етаж. Търсят организирана престъпна група за рекет и наркотици, но откриват младо семейство с бебе. По-късно идва шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била в навигацията.

Пострадали имаше през 2018 г. в Бургас, където спецпрокуратурата и ГДБОП атакуваха наркоразпространители. В 6 ч. сутринта маскирани и тежковъоръжени полицаи влетяват на три грешни адреса. Обяснението на МВР е, че имало оперативна информация, че един от издирваните може да се крие на някой от тях. 

Преди няколко години тежковъоръжени полицаи се изсипаха и в дома на певеца Красимир Аврамов. Той бе проснат на пода в дома си, закопчан с белезници и покрит със собствения си плакат от маскирани полицаи в рамките на операция „Недосегаемите“. По негови собствени думи единият от полицаите, който бил надвесен над него, видял плаката и казал на колегата си, че под плаката е същият човек и че те със сигурност не са дошли за него.

При операция „Октопод“ си изпати шеф на българския клон на френска банка. Вместо в съседен апартамент барети влетяха в банкерската квартира, където се намирали и трите му деца. Единствено здравите нерви, престоят в Африка и военното обучение помогнали на французина да не реагира както при операцията, така и след нея За този случай тогава съобщи блогът за Балканите на авторитетното френско издание Le Monde.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.