Синът на Ламбо: България да е монархия с крал като Чарлз, това е изходът!

0

„Крал Чарлз III може и да си спечели лоша репутация по време на брака си с принцеса Даяна, но хората във Великобритания го обичат, защото е работохолик, няма и един почивен ден. Ето за тази година вече е имал над 3000 срещи. Освен това дава много пари за благотворителност и е защитник на вярата. Аз го харесвам.“

Така синът на Стефан Данаилов – Владимир, описва Чарлз III, който беше коронясан преди дни.

В Светото писание има думи за царете и кралете, които са богоизбрани и са нещо като бащи на нациите. И Великобритания затова е велика, защото тези хора си уважават традициите и хората, които ги управляват. У нас това няма как да се случи, защото нямаме авторитети. Чарлз може да не е пример за праведен личен живот, но знам, че е направил хиляди добри неща. Английските и британските монарси са приемани като „защитници на вярата“, тъй като по време на своите коронации те дават обещание да поддържат англиканската църква. Покойната кралица Елизабет II бе ревностна анкликанка, но Чарлз не е такъв. Той е изучавал задълбочено всички религии – Корана, юдаизма, посещавал е католически литургии, запознавал се е с християнски, сикхиски, мюсюлмански и индуски общности по време на свои посещения. Знам, че преоткрива универсални истини, които са в сърцето на тези религии“, смята Влади.

Синът на Стефан Данаилов смята, че ако бяхме монархия, щяхме да сме по-добре развити от сега.

„Защото тук постоянно има деление в партиите и все не могат да се разберат, всеки гледа да надделее над другия и никой не мисли за народа, а основно за себе си. Да, вярно е, че кралското семейство го разглеждат като „кърлежи“, но поданиците на короната са щастливи, че дават своя дан за спокойствието си, макар да плащат високи данъци“, казва Данаилов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.