Синът на Луканов готви бунт пред президентството

0

Синът на Андрей Луканов – Карло, организира протест пред сградата на президентството навръх Коледа. Наследникът на убития преди 27 години министър-председател и фондация „За споделено родителство“ ще заявят своите искания пред „Дондуков“ 2 на 26 декември. Инициативата е под наслов „Не на родителското отчуждение, да на споделеното родителство“. Темата от години вълнува Карло Луканов, който премина през изключително тежък развод и борба за права над дъщеря си в съда, което го накара да създаде фондация и да започне да помага на бащи и майки в подобна ситуация на неговата.

„Воювахме в съда шест години с бившата ми съпруга, но в един момент тя осъзна, че е излишно, и заровихме томахавките. Никога не съм бил част от тежките случаи, каквито има много, за съжаление. Карали сме се, но за важните неща в крайна сметка сме се разбирали. Още в началото предложих да има споразумение, но на моята половинка ѝ трябваше повече време да осъзнае, че е по-добре така, отколкото да се разправяме в съда. Важното е, че отдавна са приключили нещата. В моята лична битка се преквалифицирах от икономист в юрист, а от тази година съм и адвокат. Разбира се, в моята практика имам и много майки, които с години не са си виждали децата. Според наши проучвания има между 200 000 и 300 000 деца на разведени родители, в 17 000 от които родителите са в тежък конфликт. Всеки втори брак завършва с развод“, обяснява Карло.

Това не е първото му подобно мероприятия. Преди години, докато все още течеше разводът му, той организира и шествие в центъра на София, за да върне правата върху дъщеря си. Днес синът на разстреляния премиер живее сам, няма нова жена до себе си и се е посветил на каузата си.
„Какви ли не легенди се носеха. Че сме имали фабрика за пирони в Лондон – едно от най-смешните. Според някои аз се къпех в нефт някъде из Русия. Истината е, че работех за една американска рекламна агенция в Москва, след като завърших. Досега винаги съм бил служител на заплата. Сега от началото на миналата година съм вписан като адвокат. Никога не съм бил милионер“, разкрива синът на Андрей Луканов.
Убитият премиер има и дъщеря Ани, която е художник, но никога не е била публична личност. И двамата имат по една дъщеря, а девойките вече са студентки. Следват в Софийския университет. Мария на Карло учи право, а София на Ани ще става ай ти специалист.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.