СКАНДАЛ: Неадекватен таксиджия извади пистолет на съсед

0

Пореден битов скандал в столицата, който, за щастие не завърши фатално. Таксиметров шофьор извади пистолет на съсед след като се скараха заради метална решетка в коридора на блока. Случаят е от 24 май и се разиграл в блок 538 в столичния квартал „Люлин“.

Кадри от инцидента бяха разпространени вчера във фейсбук група.

Пред NOVA потърпевшият Ивайло Стоянов разказа, че чул силен шум в коридора и излязъл да провери какво става. „Съседът беше решил да връзва металната решетка със свинска опашка. Когато го попитах „Защо?“, той започна да ме обижда. Повиках полицията. При идването ѝ трябваше да сляза да отворя. Когато опитах да се кача в асансьора, той (съседът) излезе с пистолет и не ми позволи да се кача в асансьора. Насочи оръжието към главата ми. Много се изплаших и опитах да го избутам“, разказа Ивайло. 

Според потърпевшия съседът му бил ядосан, защото металната решетка на етажа му вдигала шум. „Въпросната вечер беше доста неадекватен. Полицаите се качиха с мен, защото бях притеснен, в апартамента бяха жена ми и детето ми. Той се беше прибрал вкъщи. Излезе отново, но беше без пистолет. Държеше се грубо и с полицаите, не искаше да си даде документите“, разказа още Ивайло.

Той добавя, че никога не е говорил с въпросния човек, нито са имали конфликт преди това. „Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням“, допълва софиянецът. 

Все още няма информация дали оръжието е иззето. В един от разговорите, които потърпевшият провел с кварталния полицай, той му казал, мъжът страда от параноя. Според други съседи на агресивния мъж той системно вдигал шум, тропал, събарял мебели и чукал с чук посред нощ. Съседите смятат също, че таксиметровият шофьор е пребивал приятелката си.

Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР, се учуди защо агресорът не е задържан. „Задължението на полицаите в подобни ситуации е да арестуват агресивния гражданин за 24 часа и да уточнят какво е оръжието, с което заплашва хората“, обясни Иванов. 

Според психиатъра Веселин Герев вероятността агресивният мъж да извърши убийство е много голяма и го определи като „типичен психопат“. Той се обърна към главния прокурор и препоръча люлинчанинът да бъде задържан, да му бъде назначена експертиза за употреба на наркотици, както и да му бъде отнет лицензът за управление на такси.

От общината са уведомили мъжа, че ще му отнемат апартамента, ако системно нарушава правилата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.