Слави Трифонов обяви 20 милиона богатство

0

Богатството на Слави Трифонов най-после лъсна наяве. След като години наред лидерът на ИТН отказваше да подаде имуществена декларация към КПКОНПИ в качеството си на депутат и на председател на партия, за което бе и глобен, тази година е променил решението си и доброволно е попълнил документа.

От декларацията му става ясно, че през миналата 2022 г. се е сдобил с къща в София срещу колосалната сума от 1 милион 317 хиляди и 600 лева. Въпросният имот се намира в квартал „Бояна“ и се простира на близо 1200 квадрата площ. Имението на Дългия е 5-етажно, под денонощна охрана и той го обитава от години. Доскоро палатът с басейн и частна винарна се водеше собственост на една от фирмите му, която обаче е обявила ликвидация и имотът е бил прехвърлен лично на Трифонов през миналата година. Изненадващо обаче освен двореца в полите на Витоша учиндолецът няма никакви други недвижими имоти, с изключение на парцел в родното си село в Плевенско. Той е купен за едва хиляда лева, но е над 3 декара и вероятно ще бъде ползван за строеж.

Друга любопитна подробност е, че Слави, който от години движи с кортеж от мутренски черни джипове и е известен като колекционер на скъпи коли, няма нито един автомобил на свое име. По всяка вероятност луксозният му и многоброен автопарк за милиони се води или на други лица, или като собственост на някоя от многото му фирми.
Спестяванията му обаче са повече от внушителни. В първата си сметка Дългия къта 1 милион и 112 хиляди лева. Във втората вложенията му са още по-големи – 3 милиона 858 хиляди и 633 лева. Третата му спестовна сметка, която е открита в българска банка, но е в евро валута, е най-тлъста от всички. В нея Трифонов държи 2 715 492 евро, или 5 311 040 лева.

Сумарно спестяванията в банка на шоумена от Учиндол възлизат на над 10 милиона и 200 хиляди лева. Той е вписал, че произходът им е от заплата, дивиденти и възнаграждения за авторски и сродни права. Това обаче съвсем не е всичко.

Лидерът на ИТН е декларирал, че притежава акции в общо 3 фирми. В първата от тях – „Алт Плеър“ АД, има акции на стойност 300 бона. Във втората – „Седем Осми“ АД, акциите му възлизат на 9 милиона. В третата – „СЕТ 999“, са само 50 бона.

За година Трифонов е посочил, че е получил 210 826 лева от заплати. Това означава, че като шеф на собствената си телевизия той си плаща месечно възнаграждение от порядъка на 17 хиляди и 500 лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.