Следовател №2: Следят ме съмнителни хора

0

След 15 май – денят, в който Иван Гешев скъса оставката си, съмнителни хора почнаха да следят моите ежедневни навици. Със сигурност съм обект на проследяване и подслушване. Забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми. Правя си изводите за това, което се случва. Това заяви Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС) по Би Ти Ви.

По думите на следовател №2 единият вариант е някаква частна структура да се интересува от начина му на живот.

„Ако това е така, не е малка вероятността тази частна структура да е свързана с тези, които са изпълнители на покушението срещу главния прокурор. По-страшното е би било, ако това се извършва от Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО)“.

Според него при втория вариант това би означавало, че някой някъде в някоя служба е поискал спрямо Тодоров да се прилагат някакви СРС-та.

„За съжаление, разрушаването на прокуратурата отвътре се случи в пълен синхрон с действията на политическите сили и законодателната власт. За няколко дни скоропостижно се случиха законодателни промени, които ме учудват. Виждам синхрон – не казвам, че са обвързани“, каза още Ясен Тодоров.

„Моите правомощия в НСлС са крайно ограничени със заповед на директора на Националното следствие, които ми е отне почти всички административни правомощия. На практика съм един обикновен следовател, на чийто кабинет има табелка зам.-директор, каза още той.

По думите му има процедура за отстраняването му, за която той не е бил уведомен.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.