Социалните отрязаха дъщерята на Анахид и Коста Цонев

0

Теодора Цонева – дъщеря на големия актьор Коста Цонев от брака му с тв легендата Анахид Тачева, не е била приета на работа в социалната служба в столичния квартал „Лозенец“. Теодора е кандидатствала за длъжността на главен социален работник в отдел „Индивидуална оценка за хора с увреждания и социални услуги“ в софийския район по конкурс, в който е била обявена свободната работна позиция. Тя обаче е била отрязана още преди да се яви на интервю, а мотивите за това са, че не е представила копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен и копия от документи, които удостоверяват продължителността на професионалния опит. Дори славният произход на Цонева не ѝ помогнал, за да успее да се сдобие с назначение в държавната институция.

Макар да е певица по образование и професия, в последните години Теодора се препитава като болногледачка, след като животът ѝ се преобърна и преживя черна серия от драматични лични проблеми. От година насам наследничката на знаменития актьор и тв говорителката рекламира услугите си в интернет сайт, където е описано, че предлага къпане и преобличане, почистване и пране, готвене и хранене, вършене на домашни задължения, социализиране и разходка на възрастни хора със заболявания. Тарифите, които Теодора е посочила, са две. Едната е почасова, като грижите ѝ за 60 минути струват 12 лева. Втората е месечна, включваща абсолютно денонощна грижа, срещу заплащане от 1400 лева. Като допълнителни услуги дъщерята на Анахид е вписала, че предлага заплащане на битови сметки, данъци и такси, придружаване на своите клиенти при лекар, посещение на културни събития и провеждане на упражнения.

Интересът към предлаганите от нея грижи обаче не бил особено голям и не успявала да изкарва достатъчно, за да издържа себе си и сина си, с когото живее. Дейвид е на 17 години, но през миналата учебна година му се наложи да повтаря клас в училище заради лошата си дисциплина. Двамата живееха в апартамент, наследен от Анахид, на пъпа на София, но Теодора го продаде и замени за по-малко жилище в „Люлин“, защото бе изпаднала в тежък финансов колапс. Синът ѝ е плод на любовта ѝ с 20 години по-възрастен от нея италианец, който година след раждането на детето изчезва и отказва да поеме отговорност за наследника си. Цонева има и 18-годишна щерка Мария от американски барабанист. Девойката отдавна живее при татко си в Ню Йорк, без да ѝ липсва нищо. В продължение на 25 години Теодора се бе установила в Рим, но след като роди двете си деца и остана без работа, се прибра за постоянно в България. И тук обаче не успя да намери реализация, изпадна в тежка депресия и претърпя няколко любовни разочарования. Това я предизвикало на 29 септември 2017 г. да изпие смъртоносен коктейл от водка и успокоителни хапчета, който я прати в кома. Лекарите от „Пирогов“ едва успяха да я спасят, а тогава все още живата ѝ майка Анахид дойде по спешност от Америка, за да се погрижи за внучето си. Благодарение на нея и роднините си Теодора успя да се закрепи психически, но продължи да изпитва трудности във финансов аспект.

Тя смени редица професионални поприща, докато се захване с гледане на болни хора. Почти не общувала с останалите от рода Цоневи. За последно семейството се събра през миналия ноември, когато Анахид Тачева почина. Тя издъхна в Щатите, а в последните месеци от живота си бе загубила паметта си и не разпознаваше дори децата си. Най-малката ѝ дъщеря Ани транспортира у нас трупа ѝ, за да бъде направено поклонение. После звездата на БНТ бе кремирана, а урната с праха ѝ бе отнесена обратно в Америка, където почива и вторият ѝ мъж Васил Тачев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.