Спецакция блокира Пазарджишко, 9 арестувани

0

Деветима души са били задържани през изминалата нощ в Пазарджишко по време на специализирана полицейска операция. В нея традиционно взеха участие служители от структурите на ОДМВР-Пазарджик- отдели и сектори, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград, Септември, Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на полицейските дейности са извършени проверки на 1406 човека, 1042 моторни превозни средства, 67 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 50 акта и 197 фиша. Установени са общо 18 престъпления, като в тази връзка са задържани 9 човека. По време на засилените проверки са засечени и 10 издирвани по различни поводи лица.

Разкрити са извършителите на домова кражба, на кражба на метални отпадъци, кражба от вендинг машини, от търговски обект. Три са констатираните случаи за съхраняване в частен имот на незаконно добита дървесина.

Установени са извършителите и на две вандалски прояви. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик са проверили магазин в областния град, където са извършвани продажби на дрехи и обувки носещи логото на известни търговски марки. По случая е образувано досъдебно производство, иззети са 43 артикула.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.