Спецакция от сутринта: Тарашат къщата на „Малкия Златко“

0

Антимафиоти и жандармеристи блокираха Казанлък и Гурково. Спецоперацията е срещу лихварство и разпространението на наркотици, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

В акцията, която е започнала в ранните часове на деня, участват служители на отряда за борба с организираната престъпност, жандармерията и прокуратурата. Извършват се обиски и претърсвания в домовете на криминално проявени лица.

По неофициална информация на местни медии една от обискираните къщи е тази на „Малкия Златко“, който е приближен до Златко Баретата.

При полицейската акция в Казанлък и Гурково има над 12 задържани, има задържани наркотични вещества, има установени данни за лихварска дейност, има установени данни за упражняване на принуда върху различни хора, съобщи пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му тези акции няма да бъдат инцидентни.

„Обещах и при предходната акция в Гурково, че нито ще е последна и че ще останат така нещата. Ще продължат да се провеждат докато организираната престъпност по места бъде принудена да установи тази си дейност“, добави Демерджиев.

Очаква се от Областната дирекция на МВР в Стара Загора да дадат подробности за операцията на брифинг.

Вчера на работна среща между представители на МВР и кметове от населени места в региона бяха обсъдени мерки за осигуряване на безопасността на населението и опазване на обществения ред в Казанлъшко. Повод за срещата бе масовият побой в централната част на Казанлък, в който бе убит 37-годишен баща на две деца, а петима са с опасност за живота. Повод за побоя е бил конфликт между две фамилии от павелбанските села Тъжа и Манолово, а жестокият масов бой стана в понеделник преди съдебно дело между семействата в Районния съд в Казанлък.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.