Спецакция удари златарски босове, конфискуваха килограми бижута

0

Голямо количество златни накити са иззети по време на специализирана полицейска операция в Пазарджик. По информация на областната дирекция на МВР, иззетите изделия са с общо тегло около шест килограма.

По случаите са образувани общо 9 досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Във вчерашната полицейска акция са участвали служители от структурата на ОДМВР – Пазарджик, Териториална дирекция „Национална сигирност“ в Пазарджик, сектор „Специализирани тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив под надзора на Районната прокуратура.

Съвместните екипи са извършили проверки на девет търговски обекти – магазини за търговия със злато и изделия от злато. Осем от тях са на територията на пазарджишкия квартал „Изток“, а един е в централната част на Пазарджик.

Установено е било, че управителите на магазините са осем мъже и една жена на възраст между 24 и 67 години, всички те са жители на областния град.

В рамките на извършените процесуални действия са иззети множество накити от благороден метал, носещи логото на известни марки. Те са били изложени на витрини в обектите с цел търговия без съгласието на притежателя на изключителните права върху марките.

Работата по случаите продължава. Извършват процесуално- следствени действия – разпити на свидетели, предстои да бъде назначена и изготвена ювелирна експертиза, която да установи дали иззетите вещи са от благороден метал, както и съдебно-маркова експертиза, която ще даде заключение дали маркировките върху артикулите са идентични или сходни с обекти на регистрирани търговски марки.

По информация на Апелативна прокуратура – Пловдив, иззетите изделия са над шест килограма гривни, синджири, пръстени, обици и други украшения, които са били изложени на витрините на магазините и в помещенията.

По закон предвиденото наказание за горепосоченото престъпление е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до 10 000 лева, посочват от държавното обвинение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.