СРС реши: Камен Донев е невинен

0

Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено по тъжба на директора на Народния театър Васил Василев, който ще трябва да плати разноските в размер на близо 2600 лева, съобщава „Лекс“.

Делото беше образувано през пролетта на миналата година и беше следствие на скандала между Василев и режисьора Александър Морфов .

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред бТВ нарекъл Василев „мижитурка“, „човечец“ и казал, че „не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

На 18 февруари 2023 г. Камен Донев участвал в предаването „Тази сутрин“. Той бил помолен от водещите да коментира скандала между Василев и Морфов.

„В Народния театър станаха неща, които аз тук няма да споменавам, защото влизаме много в кухнята, които са недопустими. Сега, тези неща може и да не нарушават административните правила, но те нарушават моралните и професионални правила, които са се случили и само заради това аз съм убеден, че този човек, който в момента е директор там, трябва на момента просто да бъде сменен. Това е моето мнение, моето лично мнение и не искам да казвам тежки думи, но бих казал, че в изкуството няма място за мижитурки, както и във всяка една област на живота, но особено в изкуството, защото сцената, изкуството, това е една декларация , това е послание, това е изразяване, това е обръщение към хората.

Мисля, че Сашо и тук няма какво да коментираме дори, през годините е показал какво е да умееш да правиш това, докато тоя човечец, който в момента е директор, нищо не е показал. Аз даже имах с него преди години една глупава случка, която няма да споделям пред хората и още тогава ми светна лампата, че не е читав човек. Та, по-добре да се маха и да бъде назначен друг директор“, отговорил Камен Донев.

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от думите „мижитурка“, „човечец“ и „не е читав човек“.

Заради това той подаде тъжба в СРС, в която сочи, че думите на Донев не само са унизили честта и достойнството му, но и са му причинили болки и страдания, сериозен емоционален дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение и като цяло са причина за влошаване на здравословното му състояние. Той не могъл да спи, бил тревожен и притеснен, включително от факта, че много хора, в това число негови близки и колеги, са чули обидните думи, които са накърнили доброто му име и самочувствие.

Съдът обаче обяви, че Камен Донев е невинен. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.