Стана ясно защо Васил Божков е бил принуден да се върне в България!

0

Васил Божков е екстрадиран от властите на Обединените арабски емирства. Не е дошъл у нас доброволно.

Информацията беше потвърдена неофициално от източници в МВР, цитирани от Нова тв.

По думите на неговия адвокат Георги Гатев Божков добре е осъзнавал, че когато дойде в България, евентуално, ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Завръщането на бизнесмена и убийството на Алексей Петров нямат общо, категоричен е Гатев.

Припомняме, че на 25 август бизнесменът кацна в София с редовен полет от Дубай. Още на летището Божков бе задържан от гранична полиция и откаран в МВР болница за преглед.  

След като бе установено, че бизнесменът е добре здравословно, той бе откаран в ареста. Там той трябваше да прекара не повече от 72 часа, но съдът поиска постоянна мярка за задържане под стража и след двучасово заседание тя бе приета. 

По време на заседанието бяха изнесени скандални разкрития за връзки на бизнесмена с Евгений Пригожин и други известни лица от руски произход. Също така бяха изнесени данни за опит за изнасилване от страна на Божков към известна бизнес дама. 

В момента Васил Божков е на разпит в сградата на бившата специализирана прокуратура на столичната улица „Черковна“. 

Два буса със сирени и един автомобил, включваше ескорта. Колите са на съдебната охрана, а него го водят от следствения арест на бул. „Г. М. Димитров“.

Божков трябва да даде показания във връзка с твърденията си, че е бил изнудван от бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия премиер Бойко Борисов за хазартния си бизнес.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.