Страшилището Венци Боксьора гние в ареста след побой над прокурорски син

0

Бандитът от Световрачане принуждавал силово роми да прекарват бежанци край Бургас

Рецидивистът от Световрачане Венцислав Дамянов – Боксьора, който преди 2 години се прочу със серия от брутални побои над жители на софийското село и с нежеланието на съдебните власти да го въдворят зад решетките, си намери майстора в Бургас. Вече повече от 2 месеца Венци Боксьора гние в килията на ареста в морския град, след като е бил задържан от местната полиция заради побой в близост до дискотека „Док 5“ на Морската гара, научи „Уикенд“.

Задържането на Венци Боксьора и обвиненията, които ще му бъдат повдигнати – нанасяне на средна телесна повреда и притежание на наркотици, не са медийно афиширани, може би заради факта, че пострадал от агресията на 39-годишния бандит е 20-годишен младеж, който е син на бургаски прокурор.
Според източник на „Уикенд“ от морския ъндърграунд, под влиянието на наркотици и солидно количество изпит алкохол в бургаската дискотека „Док 5“, Венци Боксьора пребил безпричинно младеж в района около морската гара в Бургас, който се оказал

син на влиятелен магистрат от морето.

Часове по-късно Дамянов е бил задържан, като при ареста му ченгетата в Бургас са открили в него солидно количество наркотици. Последвали и арести на мъже от компанията на Венци Боксьора. Неофициално се твърди, че сред задържаните имало местни дилъри на кокаин и трева, които били склонени да свидетелстват, че са били принуждавани чрез заплахи и побои да зареждат дрога от Венци Боксьора.
Агресорът от Световрачане гние повече от два месеца в ареста в Бургас, а негови познати свидетелстват, че Дамянов бил настанен при кошмарни условия, в най-студената и влажна килия, като освен това ежедневно се сблъсквал с лошото отношение на надзирателите.
Според мълвата, която се разпространява по Южното Черноморие, Венци Бооксьора опитал да се намеси сериозно в бизнеса с

трафик на мигранти през България

и поради тази причина се установил трайно в Бургас, преди да бъде окаушен в последните месеци на отминалата година.
Чрез заплахи и тормоз над роми от бургаския регион, 39-годишният бандит опитал да ги принуди да прекарват мигранти с микробуси и камиончета до границата със Сърбия в района около Трън. Твърди се, че канала на Венци Боксьора започвал край село Факия в Странджа, където нелегално проникнали от Турция сирийци и афганистанци били натоварвани, а впоследствие оставяни край Годеч или Трън, където каналджии ги прекарвали пеша към Сърбия. Таксата, която мигрант плащал на Венци Боксьора и хората му, била фиксирана на 1000 евро, но всеки от бежанците давал по още 500 евро уж за подкупи на гранични полицаи и на влизане в България, и при успешно извеждане.
Обитатели на морския ъндърграунд допускат, че Венци Боксьора е опитал да навлезе силово на територията на наркоразпространението по Южното Черноморие, с което си е навлякъл гнева на местния престъпен елит. „Още миналото лято се разнесе мълвата, че Боксьора е станал

защитен свидетел срещу Митьо Очите,

сигурно заради това си е въобразил, че ще се ползва с прокурорски и полицейски чадър в Бургас…“, подхвърлят по адрес на Венцислав Дамянов „батките“ по Южното Черноморие.
39-годишния бандит от Световрачане Венцислав Дамянов е със солидна крими закваска като мастит търговец на наркотици.. През пролетта на 2014 г. той беше арестуван в София заедно с петима свои дилъри, а при акцията на ГДБОП ченгетата откриха огромно количество дрога. Боксьора обаче излезе под гаранция след няколко седмици, очевидно сключил тайна сделка с прокурори.
През есента на 2014 г., малко след като беше освободен от ареста, Венци Боксьора нахълта с отряд главорези в популярния столичен нощен клуб „Червило“ и заформи масов бой с охраната на заведението и с конкурентна банда. Впоследствие се оказа, че Боксьора е опитал

да превземе силово наркотеритория

и той отново беше закопчан.
Татуираният гангстер беше основен свидетел на прокуратурата по делото срещу наркобандата на Иван Йосифов, сина на Йоско Костинбродския. Наследникът на Йоско беше закопчан през пролетта на 2018 г. като тартор на банда, търгувала с дрога и подготвяла убийствата на двама прокурори и трима полицаи. През 2019 г. пък задържаха Венци Боксьора с кило хероин в Пловдив, но той бързо излезе от килията. В досието му фигурират осъдителни присъди за грабежи, изнудване, побои и разпространение на дрога.
Името на Венци Боксьора нашумя в цяла България, след като през октомври 2021 г. по телевизиите и в социалните мрежи се завъртяха видеокадри как татуирания бандит

брутално издевателства над кръчмар

и над служителка в казино в софийското село Сватоврачене. След последвали десетки разкази на местните жители как Венцислав Дамянов ги малтретира и заплашва с осакатяване и убийства, рецидивистът беше арестуван и впоследствие освобождаван от Районния съд в София цели три пъти в разстояние на две седмици, което предизвика шумна вълна от обществено недоволство. В крайна сметка Венци Боксьора беше поставен под домашен арест, а след няколко месеца, когато страстите поутихнаха, електронната гривна на крака на бандита беше свалена.
След последното задържане на Венцислав Дамянов очакванията са татуираният бандит да прекара известно време зад решетките и скоро да се сдобие с поредна осъдителна присъда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.