Строежът на метрото затапва „Слатина“

0

Заради строежа на разширението на метрото към зала „Арена София“, „Гео Милев“ и „Слатина“ от днес се затваря ключова улица в района „Слатина“, съобщи във „Фейсбук“ кметът на района Георги Илиев. Предвижда се почти пълно затваряне на ул. „Гео Милев“ в зоната на кръстовищата с бул. „Ситняково“, с ул. „Николай Коперник“ и с ул. „Иван Димитров – Куклата“.

Като алтернатива ще се използват вътрешнокварталните улици. За времето на строителство на метростанциите шофьорите могат да използват алтернативни маршрути като бул.“Шипченски проход“, ул.“Николай Коперник“ и бул.“Асен Йорданов“.

https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1unqZTuUG09El2Ruk_aZeXZIOjuSaOUM&ehbc=2E312F

Заради строежа на метрото от 6 януари тази година за около две години и половина бе затворено локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ в посока „Младост“ между бензиностанция OMV и „Макдоналдс“.

Заради строежа на метрото от днес се затваря ключова улица в район "Слатина"

Строежът на разширението на метрото започна на 27 ноември. Новото трасе ще е с дължина 6 км, а движещите се по него мотриси ще се отклоняват от третата метролиния при Военна академия и ще стигат до бул. „Цариградско шосе“, близо до Окръжна болница „Света Анна“. Проектът трябва да бъде завършен до 2027 година.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.