Търпение, столичани: Трамвай №5 пак в ремонт, градят нови релси

0

Столичани, особено живеещите в близост до бул. „Цар Борис III“ отново ще трябва да покажат здрави нерви и крака. 

Започва ремонт по линията на трамвай №5, който е в трасето в кв. „Княжево“ и бул. „Цар Борис III“. Ще се ремонтира участък, в който релсите са върху пътното платно, ще се изграждат нови релси.

9 км ще се ремонтират на стойност 40 млн.лв., парите са от европейско финансиране. С ремонта ще се съкрати и времето на пътуване. За трасето има 13 нови нископодови мотриси, които ще се движат по трасето.

Това заяви Ангел Джоргов, заместник-кмет по направление „Обществено строителство“ в столицата.

Ремонтът ще продължи два месеца, ще бъде стеснен участък от около 150 метра, като движението ще се осъществява в една лента и с временна светофарна уредба ще бъде регулирано така, че да има движение в двете посоки. Очакват се проблеми с движението.

„Призоваваме хората да използват обходните маршрути“, добави Джоргов и обясни, че алтернативните маршрути са няколко – „панорамният път е един от обходните маршрути, а през кв. Княжево и ул. Любляна е другият маршрут“,за хората, идващи всеки ден от Перник, да използват автомагистрала „Струма“. Ще се обхване и свлачище, близко до Владая.

Ремонтите по линията на Петицата от години тормозят столичани, след като само част от трасето бе ремонтирано повече от 2 години. 

Като капак на всичко, въпреки автобусите – заместители по линията на трамвай №5, целите маршрути не са покрити и хората се налага да ходят сериозни разстояния пеша или да правят сложни комбинации с друг транспорт. 
 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.