Тоя си повярва: Пак арестуваха Личкана от ВИС, нападна рейсаджия с паве

0

Люспата от ВИС Ангел Личканов – Личкана отново е задържан, този път за 72 часа. Това съобщиха за „Марица“ от Районната прокуратура. Ретро мутрата е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на шофьор на автобус и за увреждане на возилото.

На 25 юни, в периода между 21 и 22 ч., в пътния участък между спирката на Централна жп гара в посока към бул. „Хаджи Димитър“ се движел автобус, използван за превоз на работници. В него се намирал само шофьор на 54-години. На участък на пътя, където имало ремонт и движението се осъществявало само в едното платно, бил спрял лек автомобил, марка „Мерцедес“. Близо до него се намирали двама мъже, които разговаряли. Единият от тях бил Личкана, който шофирал лекия автомобил.

Паркираната кола пречела на движението и не позволявала на шофьора на автобуса да премине. На два пъти той подал звуков сигнал с клаксона. Личканов преместил автомобила, но разстоянието било недостатъчно.

Той се приближил към автобуса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с паве водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието. Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на тел. 112 и е образувано досъдебно производство.

Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Припомняме, че миналия четвъртък Личкана посегна на млада шофьорка на Асеновградско шосе.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.