Ученикът с пистолет във Френската гимназия си ходел с боксове и ножове, бил агресивен

0

Ученикът, който извади пистолет по време на час във Френската гимназия в София, ходел на училище с боксове и ножове. Това твърдят негови съученици, които го описват и като агресивен. 

Те споделят, че многократно момчето е давало индикации за личен проблем и особености около поведението му.

„Пречи на работата в час още от миналата година, има агресивно поведение и се държи неадекватно. Този проблем беше неглижиран доста дълго и се чувстваме несигурни в учебната среда. В конкретния час не ни е заплашвал, но ни притесни скришното зареждане на пистолета. Той не знаеше, че знаем, докато не дойдоха да го изведат“, разказа очевидка, цитирана от NOVA. И допълни, че е чувала да носи ножове и боксове.

Същото споделя и друга съученичка.

„Това момче сме го виждали и с ножове, и с боксове в училище, но никой не му правил забележка. Ако някой друг беше на неговото място, съм убедена, че той щеше да бъде изключен“, допълни още ученикът. „Винаги е буйствал и е искал да се бие със съученици, които нищо не са му направили. Надявам се да не го виждам повече в клас. Няма да бъдем спокойни, ако дойде и на бала ни. Страх ме е, не се знае какво ще направи в даден момент“, разказва момичето пред bTV.

Друга негова съученичка твърди, че има информация за лични проблеми на момчето с доста хора. Според младежите края на декември е бил отстранен след съвет, но не знаят защо.

Директорът Емилия Богданова споделя, че няма причина за притеснения, защото е ограничен достъпът в гимназията.

„Има турникети, децата влизат с карти. Ученикът е отстранен от училище с моя заповед. Със самия ученик се работи от около година по неговото емоционално нестабилно поведение. Нямам отговор от семейството и социалните служби, които съм уведомила. Още през ноември ученикът има предупреждение за преместване. Това е първият случай, в който е отстранен. Не получихме никакво съдействие от страна на родителите, три пъти сме писали до социалните, няма никаква реакция. Нямам право да го преместя, защото е в 12 клас, родителите се опитват от два дни да му намерят ново училище, но не успяват. Ако родителите присъстват на педагогическия съвет, той може да мине на индивидуално обучение“, обясни тя.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.