Ураганът взе жертва във Варна, обявиха бедствено положение

0

43-годишна жена от Варна загина, след като дърво, пречупено от ураганния вятър, е паднало върху нея. От пресцентър на полицията потвърдиха за инцидент,, който е станал снощи малко след 21 часа в близост до Районния съд в морската столица. В момента улицата е отцепена.

Малко след 2 часа през нощта кметът Благомир Коцев обяви извънредно положение. 

„Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняват силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието.

Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет района на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е възможно свободното придвижване. Блокирани са превозни средства и хора на територията на общината“, се казва в обръщението на кмета на Варна.

„Налице са условия, които застрашават живота и здравето на гражданите. Общината още веднъж призовава хората да останат по домовете си. 

Свиквам кризисен щаб, който да оцени щетите и да предприеме незабавни мерки за връщане на града към нормален ритъм. До събирането на щаба всички налични ресурси, звена, органи и специализирана техника са на терен, за да окажат съдействие на пострадалите и за отстраняване на последиците от бедствието.

Вследствие на оценката ще вземем решение колко дълго да продължи режимът на бедствено положение и има ли необходимост от включване на ресурс и техника от съседни общини.

Ще ви държа в течение за ситуацията“, се допълва в обръщението на кмета на Варна. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.