Ужас в „Модерно предградие“: Улично куче нахапа жена

0

Нов случай на нападение от бездомно куче над човек – този път в кв. „Модерно предградие“ в столицата. На 7 май Росица Въчева тръгвала за работа и е била нападната от няколко кучета.

„Преминавайки през пътеката, която води към спортната площадка и спирката на автобусите, дойдоха две кучета, спускайки се доста агресивно към мен. Едното ме блъсна и аз паднах, след което ме нахапаха и може би бързата реакция, че се изправих предотврати по-тежки последствия върху тялото ми. Потресена съм от тази случка, защото в нашия квартал бездомните кучета са безкрайно много“, разказа Росица Въчева пред БНТ.

Жената е дала гласност във Фейсбук, за да предпази други хора да не пострадат. От там минават възрастни хора, майки с деца. По думите ѝ, въпрос на време е да се случи дори най-лошото и трябва да се вземат някакви мерки. Подавани са и други сигнали от живеещи в квартала, но до момента без резултат. Според Въчева, явно има хора наоколо, които хранят тези кучета.

„Това са случаи, които не зависят изцяло от нас. Ние също имаме информация, че животните се хранят от жители на квартала и понякога ги прикриват, за да не могат да бъдат заловени. Жалби от хора, нахапи от кучета, се обработват своевременно и при проверката се изготвя констативен протокол“, обясни д-р Ирена Петрова – зам.-директор на ОП „Екоравновесие“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.