Въпреки че предния път не го спази: Пуснаха прокурорския син под домашен арест

0

Въпреки че предния път не си спазваше домашния арест, прокурорският син Васил Михайлов отново бе пуснат от ареста със същата мярка.

Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син Васил Михайлов да бъде пуснат от ареста, съобщи бТВ.

Решението за домашен арест е взето днес на заседание при закрити врата. Михайлов ще бъде следен чрез проследяваща гривна. 

Васил Михайлов е обвинен в общо 8 престъпления, повечето от които за побои и закани за убийство.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След като Васил Михайлов бе привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна повреда от 11 юни 2022 г., той прекара 5 месеца в ареста, но след това бе пуснат под домашен арест.

Припомняме, че още на следващия ден се появиха сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След проверка бе установено, че гривната му за проследяване невинаги е излъчвала сигнал.

Съдът първоначално отказа да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата протестира това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена отново мярка „задържане под стража“.

Васил Михайлов е подсъдим за 8 престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство.

През април той се призна за виновен по друго дело – за побой в Созопол. По силата на одобрено от съда споразумение между Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказание от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

През юни Софийският районен съд реши мярката на прокурорския съд пак да е „домашен арест“, но впоследствие това постановление бе отменено.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.