„Възраждане“ сезира КС заради референдума

0

„Възраждане“ ще сезира Конституционния съд заради решението на правната комисия вчера да не приеме референдума за отлагане на еврото. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов по време на брифинг във фейсбук.

„Ще сезираме Конституционния съд, ще изпратим и сигнал, съдържащ имената на престъпниците до прокуратурата, от която очакваме най-малко, разбира се, реакция в полза на справедливостта, защото тя отново е оглавявана от човека на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ“, каза Костадинов. Костадинов коментира, че това е станало без аргументи и само с общи приказки.

„Ще предприемем редица действия, включително и разговор с президента, чиято е отговорността да опази законността и конституцията, като свика референдума, въпреки незаконното решение на Народното събрание. Сега той има решаваща роля и избор дали да се съобрази с незаконното решение или да опази закона“, каза Костадинов.

Президентът на Украйна идва не за да се срещне с нашия президент, а с американския премиер Денков. Идва за нас, за домовете ни, за децата ни, обясни Костадинов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.