Вижте как Георги ще се измъкне! Според две от експертизите няма как той да е нарязал Дебора

0

Адвокатите на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, нарязана с макетен нож – Георги Георгиев, обявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“, съобщи БТА.

Освен това намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги – нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства срещу Георгиев – за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че събраните доказателства по делото сочат за лека телесна повреда.

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“ по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение.

А междувременно случаят с нарязаната с макетно ножче Дебора предизвика протести в цялата страна.

Днес съдът в Стара Загора трябваше да гледа исканата от защитата промяна на мярката за неотклонение на Георги Георгиев. Заседанието обаче бе прекъснато заради спиране на тока.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.