Вижте как кандидат-кметът на Варна Благомир Коцев превзе Морската градина (четвърта част)

0

Един от най-куриозните кандидат-кметове за вота на 29 октомври – Благомир Коцев, е превзел части от Морската градина във Варна, защото му била „наследство от социализма“, възмущава се информатор на Narod.bg от морската столица.

Бизнесът на координатора на „Продължаваме промяната“ във Варна е затънал в дългове, които не се обслужват, както и в съдебни дела заради схемите на пишман политика. Срещу заемалия в разрез със закона длъжността губернатор и без функционална възможност да я изпълнява в пълнота отделно има досъдебно производство за престъпление по служба, ощетило държавния бюджет, призна източникът ни.

Въпросът на дневен ред е ако само една от фирмите на Благомир Коцев има задължение от 28 милиона щатски долара, което не обслужва, а използва безплатно обществен ресурс като бизнесмен, какво задължение би донесъл на Община Варна, която има бюджет от близо 560 млн. лв. тази година?

И ако сам по себе си е натрупал кредит, който е 10% от годишния бюджет на Варна, предназначен за близо 350 000 души, с какви ли мащаби ще се развихри бизнес мисленето и действието му, ако случайно стане кмет?

Благомир Коцев бе назначен за областен управител без съответното ниво на образование, а за капак му липсваше и допуск до класифицирана информация. Последното – заради участието му в търговско дружество, от което не можеше да излезе, защото същото е затънало в дългове.

По тази причина Коцев се съсредоточи да помага на украинците, като и до днес не е ясно нито колко средства са събрани от дарители, нито как са похарчени и дали въобще са похарчени, или стоят на топло в нечие чекмедже.

Един от големите грехове на жадния за власт и пари варненец е, че преди и след заемане на длъжността областен управител Благомир Коцев ползва напълно безплатно част от Морската градина и печели доста добре от това. Прави го, защото предшественикът му – скандалният Стоян Пасев, в последния си работен ден… разписал комплекс „Хоризонт“ да може да си постави 10 шатри, под които да сервира храна и напитки и да взема парите на клиентите.

Бившият главен архитект на Варна – Виктор Бузев пък, просто ей-така, като Пасев, без да получат и лев за решенията си, без никакви корупционни практики, узаконява шатрите, бесен е източникът на Narod.bg от третия по големина град в България.

Ако питате Коцев защо ползва безплатно част от Морската градина и дали не му ли е неудобно като политик, който показва пълна липса на морал, кандидатът за кмет ще ви изненада.

Първо – той не е искал от никого да му е безплатно. Второ – това с безплатното му били наследство от социализма. Така било едно време, така си е и до днес. Не, не е реституция, а наследство. Затова и Благомир Коцев е много разочарован от правосъдието, което си позволи да заведе дело по казуса и до момента нещата там не се развиват в негова полза.

Излиза, че областният координатор на „Продължаваме промяната“ освен милионерски син, освен затънал в дългове, получил и експлоатира наследство от социализма?!

От медията обещават нови данни за престъпленията на Благомир Коцев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.