Вижте как кандидат-кметът на Варна Благомир Коцев се загрижи за Карадере! Фамилията му притежава 100 дка край райския плаж (снимки)

0

Кандидатът на ПП и ДБ за кмет на Варна – схемаджията Благомир Коцев, е скаран с истината и това не е никаква тайна в морската столица. Бившият областен с милионни дългове неведнъж тиражира в публичното пространство врели-некипели без да схваща, че лъжите му са лесно оборими. Поведение, което е абсолютно несъвместимо с поста, към който се е устремил заедно с делата си, заемите, задълженията и злоупотребите си.

Последната изцепка на Коцев е твърдение, че парламентарната му група – сиреч метне промяната ПП, са внесли в НС законопроект за забрана на строителството по Черноморието, включително и в местността Карадере, не защото му пука за райския плаж, а защото фамилията му притежава 100 дка от тях, разкри източник на Narod.bg.

„Преговорите с останалите партии бяха трудни, но като варненец не мога да скрия радостта си.

 На Карадере няма да има строежи 

Около Варна също има диви и все още девствени плажове – Фичоза, Черноморец и Пашадере. Вярвам, че в новия общински съвет, и лично аз като кмет на града, ще съумеем да ги защитим от посегателството на досегашните крупни инвеститори. Тяхното своеволие в общината трябва да бъде спряно, за да останат нашите диви плажове красиви и естествени, а гората зад тях зелена и незастроена.

Това е волята на хората!“

Narod.bg, обаче, разполага с копие на документа, внесен в НС за огромна и неприятна изненада на пишман мераклията за кмет. Под него като вносители са се подписали не парламентарната група на ПП, а Кирил Петков, Бойко Борисов, Дилян Пеевски и Христо Иванов.

Знаете ли, че осъдените за тежки престъпления, често измъчвани от съвестта си заради стореното, си измислят съвсем различни от реалността сюжети и подсъзнателно се стремят някак да компенсират направеното?

В тази хипотеза с Карадере е и Благомир Коцев. Момчето на тати, второ поколение БКП-номенклатура, може би се опитва да заличи спомена от поредната врътка на семейните фирми, от които са нанесени щети за над 4 млн. лв.

През не чак толкова далечната 2007 г. зетят на Коцев през „ИМЕКС 2000“ купува за жълти стотинки 50 дка гори край Карадере. По същото време на същото място друга фирма – „Силвър тръст” ЕАД, купува пак на безценица други 50 дка гори в района.

После „съвсем случайно“ втората фирма става собственик на първата. По това време държавата се управлява от Сергей Станишев, което помага на семейството да извади от Натура 2000 стоте декара и да ги ипотекира в Уникредит Булбанк за 5 милиона лева и 500 000 лв.

Разбира се, схемата е да се вземат парите и да не се обслужва кредитът. Банката взема декарите, а семейството на Благомир Коцев остават над 4 млн. лева, защото длъжникът е собственост на офшорка. Според „БАНКЕРЪ“ „генезисът на няколкото офшорки, замесени в случая, е дело на Рубин Коцев (на лъжеца тати-то, б.ред.) и Чавдар Ангелов.

Дружеството „Силвър тръст“ ЕАД е регистрирано във Варна на адрес р-н Приморски, Приморски парк, комплекс „Хоризонт”, пл. 3, ет. 2.

Сега вече може би разбирате защо Коцев не иска там да се строи – не търпи конкуренция, даже и когато вече е напред с 4 млн. лева.

Може би се сещате и колко добър кмет би бил един мъж, заемал държавна служба без диплома, назначен незаконно, в невъзможност да изпълнява задълженията си заради милиони левове необслужвани кредити, с висящо дело за престъпление по служба като областен управител, с дело за незаконно ползване на част от морската градина на Варна с цел обогатяване и на всичкото отгоре – безсмислено лъжейки какво се случва в парламента.

Да пази Господ…

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.