Внимание! Опасно за живота! Чисто нов общински блок за 3 млн. лв. вече се руши

0

Проблеми в общински блок заради некачествено строителство, където са настанени социално слаби жители на Шумен. В някои от апартаментите са паднали таваните, а в други стените се пропукват. Обитателите им живеят в страх, съобщи БНТ.

Многофамилната жилищна сграда е изградена с европейски средства по оперативна програма „Региони в растеж“ за близо 3 милиона лева. Дофинансирането от местния бюджет е 80 000 лева. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „ЖСП Стил“, става ясно от справка в сайта на Община Шумен.

Първите новодомци са настанени преди два месеца, а вече има проблеми с жилищата. Преди няколко дни ужасът да бъдеш събуден от трясък преживявала многодетната майка Гюлмюр Юсуфова.

Тя разказва, че е била разбудена от силен шум – вижда, че таванът започва да се срутва. Тя става и тръгва към леглото на детето си, чието легло се пълни с мазилка за секунди. Другите ѝ две деца също били събудени от стоварилите се върху леглото парчета от мазилката на тавана, но за щастие срутилите се късове не са ги наранили.

Същата кошмарна нощ е преживяла и Маргарита Илиева от съседния апартамент. Всички живеят в шок и ужас.

„Бяхме излезли, а големият ми син беше останал в малката стая. В 5.30 ч. ми звъни, че таванът в голямата стая паднал, както при тях, абсолютно целия…Пренастаниха ме в ап. 11, аз пожелах да ме пренастанят… Направиха ремонт на голямата стая, настаниха комшийката от ап. 2 временно. Какво се случва? Няма и един след обяд – на малката стая върху тях пада тавана“, разказа пред БНТ Маргарита Илиева.

В блока се наблюдават и други проблеми – виждат се отлепени плочки над кухненските мивки, течове в банята, както и пукнатини и мехури по боята в помещенията. Блокът се стопанисва от общинско предприятие, което се ангажира да отстрани проблемите. Назначена е комисия, която да установи причините за дефектите в апартаментите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.