Внимавайте! Измама с БДЖ

0

„Български държавни железници“ (БДЖ) предупреждава за опит за измама и злоупотреба с името на компанията в социалните мрежи, обявяват в съобщение на пресцентъра на компанията.

В него се казва, че на няколко места във виртуалното пространство се появява фалшива реклама, която предлага на потребителите да отговорят на кратки въпроси и да закупят карта за цялата железопътна мрежа в България. Това предложение е измама, категорични са от БДЖ. За злоупотребата с името и логото на дружеството, железницата ще се обърне за съдействие към отговорните институции.

БДЖ призовава своите клиенти да не се подлъгват от подобни съмнителни предложения и също така се обръща с молба да докладват и сигнализират при забелязани нередности.

На сайта на БДЖ се предлагат няколко вида карти, които са лични, със снимки и не могат да бъдат преотстъпвани. Те дават право на намаление във втори клас на бързите и пътнически влакове. При пътуване с бърз влак със задължителна резервация се заплаща разлика в цената на билета за по-високата категория на влака. Дубликат на изгубена, открадната или унищожена железопътна карта не се издава, съобщават от БДЖ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.