Внучката на Божков стана певица (Уникални снимки)

0

10-годишната Мая вече изнася концерти, посещава частно музикално училище

Най-младата звезда на българската музикална сцена е първородната внучка на Васил Божков, научи „Ретро“. Мая е най-голямото от децата на сина му Антон и снахата Ива. 10-годишната девойка от съвсем невръстна възраст проявила певчески заложби, а родителите ѝ решили да насърчат таланта ѝ и да я запишат в елитно частно музикално училище в София.

Мая на концертната сцена 

Занятията в него Мая посещавала редом с другото частно школо, в което е ученичка в четвърти клас и там изучава стандартните предмети. В певческата школа, намираща се на пъпа на столицата, децата таланти имат класове по пеене с вокални педагози, изучават музикална теория и практика, вземат уроци по пиано и китара, имат обучения по ритмика и танци. Всяко лято посещават и специализиран 10-дневен лагер, където интензивно практикуват наученото. Таксата за професионалната подготовка струва хиляди левове годишно.


Внучката на Божков (в средата) изпълнява поп музика 

Мая Божкова е възпитаничка на музикалната школа от няколко години и името ѝ вече попада сред тези на най-изявените деца. Тя е сред солистите на всеки концерт, организиран от школото. Такива се провеждат в големи столични зали през няколко месеца, където родителите имат шанс да аплодират децата си. Репертоарът на внучката на Божков е в поп стилистиката. Видно от изявите ѝ, тя никак не страда от сценична треска въпреки крехката си възраст и е уверена в уменията си дори когато ѝ се налагало да пее с оркестър зад себе си. Наследничката на бившия хазартен бос вероятно се готви за шеметна кариера в музиката, но родителите ѝ искали да навърши поне 15-16 години, за да дебютира със своя песен и видеоклип. Точно на такава възраст и майка ѝ Ива Софиянска изгря на малкия екран като водеща на култовото в близкото минало младежко предаване на БНТ „Мело ТВ Мания“, откъдето тръгна и славата ѝ.


10-годишната Мая посещава частно музикално училище 

Мая е кръстена на майката на Антон – бившата съпруга на Васил Божков, която е разведена с олигарха и живее отдавна в Лондон. Родена е на 17 ноември 2013 г., а през 2020 г. тръгна в първи клас. Точно тогава започнаха проблемите на дядо ѝ със закона, заради които няколко частни училища отказали да я приемат в класовете си, ожали се тогава другият ѝ дядо Стефан Софиянски.
Братчето ѝ Васил, което е кръстено на бившия хазартен бос, пък е второкласник, отново в частно школо. Той се роди на 12 август 2015-а и е на 8 години. Тази есен неочаквано семейството се разшири отново и Ива и Антон се сдобиха с трети наследник. Бебето Стефан проплака през октомври 2023 г., а снахата на Божков успя да запази цялата си бременност от край до край в тайна. Най-новото попълнение във фамилията отново проплака в столичната болница „Майчин дом“, където Ива е родила и другите си две деца. Бебе №3 тя кръсти на своя баща Стефан Софиянски.


Ива Софиянска и Антон Божков с трите си  деца 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.