Всичката Мара втасала: Нови мебели за депутатските кабинети  

0

Нови офис мебели в част от кабинетите на депутати и чиновници ще има в парламента. За целта от администрацията на Народното събрание са пуснали обществена поръчка за 24 вида мебели, сред които бюра, приставки за бюра, контейнери, шкафове, столове – обикновени посетителски, директорски и офис столове, заседателни маси.

Сумата, която НС е заделило, е 65 000 лева без ДДС, но с данъка стига до 78 000 лева. Всички артикули са за двете сгради на НС – тази, в която се провеждат заседанията на парламента, и другата, където са самите кабинети на народните представители и се осъществяват заседанията на комисиите. Бюрата и шкафовете за първата сграда са цвят череша, а за втората – дъб. Към поръчката има и доставка на огледала, шкафове за обувки и закачалки. Те обаче са предназначени за ведомствените жилища към парламента. Те обикновено се ползват от депутати и служители на НС, които не са от София и нямат свой дом в столицата.
 

За различните зали и кабинети се поръчват 230 броя столове. 150 от тях са предназначени за посетители. Изискването към тях е да са с антистатична дамаска в черен цвят. Директорските столове са едва 30. Те задължително трябва да са с висококачествена екокожа, отново черни. Наред с това трябва да са с плавно регулиране на височината и наклона на облегалката и седалката. За целта трябва да има газов амортисьор. Сред екстрите е и люлеещ механизъм с възможност за регулиране на степента на люлеене спрямо комфорта на седящия. Директорският стол трябва да поема минимум 130 килограма и да е ергономичен.
 

Гаранцията на всички мебели е три години, в това число дамаската и екокожата на столовете. Срокът за доставка, сглобяване и монтаж е до три месеца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.