Юлиян Семерджиев: Да защитим българската енергетика от чуждите корпорации

0

„Активисти на чужда корпорация като Грийнпийс правят престъпление с лозунг „Активността не е престъпление“, нахлувайки в частна собственост и извършвайки вандалщина“. Така Юлиян Семерджиев, член на Борда на директорите на ТЕЦ „Марица 3“, определи зелената простотитя от преди дни с катеренето по охладителя на централата от екотерористите от „Грийнпийс“.

“По-страшното е, че те се гордеят, нарушавайки закона, защото така събитието им придобива по-голяма популярност.

Момичетата и момчетата, които стоят зад тези акции, живеят в социалните мрежи от огромния 200 милиона евро бюджет на зелената организация.

След вандалската проява те се разминаха с предупредителен протокол и бяха пуснати да се върнат в държавите, от които бяха дошли. За сметка на това алпинистите, наети законно от ТЕЦ „Марица 3“, за да изградят българското знаме, бяха обект на внезапна проверка от Инспекцията по труда дали имат право да извършат това“.

От централата обясниха защо са избрали да поставят точно българското знаме на 50 метровата охладителна кула: „В България пишем на български бъдеще и енергетика! Ако допуснем законите у нас да важат избирателно, чужди корпорации да правят вандалски актове безнаказано, скрити зад зелени или други активности, проблемът ще е по-сериозен от това работи ли един тец или не“, каза Юлиян Семерджиев.

„Героичната“ постъпка на активистите в действителност повдига много въпроси. Наистина ли няма да бъде престъпление, ако работещите в централата издигнат лозунг „Активността не е престъпление“ и омаскарят някоя обществена сграда?

И докато те отстояват правото ни да имаме енергия, произведена в България, докато бранят работните си места и правото на труд, докато се състезават с времето да изпълнят високите европейски екологични изисквания, активистите, заети единствено с усвояване на огромни бюджети и шумни акции, ще сеят разделение в обществото.

Само преди седмица в момент, когато ТЕЦ-ът беше спрял за ремонт, имаше превишения на нормите на замърсяване в Димитровград. Но тогава активистите мълчаха. Защото истината няма значение, а само каузата в България да няма конвенционална енергетика. За тази тяхна кауза има бюджет.

„От нас зависи в България да пишем с български букви, да направим реиндустриализация и да защитим нашата икономика и бъдеще“, отсече Юлиян Семерджиев и призовава хората разумно и аргументирано да видят истината.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.