Задържаха собственици на магазини заради списъци с имена за изборите

0

Трима собственици на магазини в градовете Септември и Ракитово и село Мененкьово, община Белово, са били задържани, след като в търговските обекти са били открити списъци с имена на хора и парични суми срещу тях. Това съобщи говорителят на пазарджишката.

Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Търговците са били проверени при специализирана полицейска операция, която се проведе във вторник на територията на региона. Те ще трябва да дават обяснения какви са тези списъци, откъде ги имат и т.н. Екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Септември са извършили проверки в хранителни магазини, намиращи се на територията на гр. Септември и беловското село Мененкьово. В тях органите на реда са открили и иззели списъци с имена на хора и парични суми срещу тях. И на двете места са извършени огледи от дежурна група при РУ-Септември.

Задържани са собствениците и на двата обекта – жена на 67 години от Септември и мъж на 71-години от село Мененкьово. По случаите са образувани досъдебни производства. Екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик също се натъкнали на подобни списъци при проверка на магазин в Ракитово, който бил стопанисван от частна фирма. Задържан за срок от 24 часа е 39-годишният собственик на търговския обект. По случая е образувана преписка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.