ЗАЛОВЕНИ: Две шестокласнички заплашиха училище с бомба

0

Бомбена заплаха от две шестокласнички евакуира тази сутрин пловдивското ОУ „Димитър Димов“, предаде „Марица“.

Учениците са изведени, а извършителите вече са установени от полицията, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. Няма данни за сигнали до други учебни заведения под тепетата.

Пакова уточни, че заканата не е същата като разпространената по-рано тази сутрин по имейлите на столични училища, в която този път се иска превод в биткойни за да не бъдат взривени училища и университети в столицата.

Предупреждението  е отправено по телефона директно на 112, разказа директорката Спаска Кожухарова. Училищните власти разбрали, когато пристигнала полиция с кучета за претърсване на сградата. Всички са били изведени, както е по протокола за действие в такива случаи.

Установено е, че

обаждането е от две момичета от 6-и клас. В момента полицаи ги разпитват.

„Детска работа. Подвели са се, но ще понесат последствията. Предстои Педагогическият съвет да реши как ще се процедира“, каза директорката. Училището бе сред тези, които не получиха заплаха миналата седмица. Учехме редовно, докато други бяха евакуирани, сега решили, че е наш ред да нямаме учебни занятия, добави Кожухарова.

След като сградата е била претърсена и е установено, че сигналът е фалшив, учебните часове вече са възобновени.

По думите на директорката децата били спокойни от самото начало –  сигурни, че няма реална заплаха.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.