Заловиха нападателите на данъчния Веселин Тушинов от село Галиче, свидетел срещу Ценко Чоков

0

Четирима са задържани от полицията в Бяла Слатина заради нападението над данъчния служител от врачанското с. Галиче Веселин Тушинов. В ареста са братята М., Ф. и Т. Димитрови заедно с 16-годишния Сонай Б. Всички са от ромската махала на близкото до Галиче с. Търнава, казаха запознати. Петият от нападателите се укрива и полицията го издирва, пише „24 Часа“.

Петимата роми нападнаха във вторник вечерта служителя на клона на НАП в Бяла Слатина Веселин Тушинов, когато се прибирал от работа в с. Галиче. Младежите направили опит да го пребият с метални тръби, но Тушинов отказал да слезе от колата, дал газ и успял да избяга. Пострадала единствено колата му „Шевролет“, която ромите атакували с тръби в ръцете.

Атакуваният веднага се обадил на полицията в Бяла Слатина и им разказал за случая. Пристигналите в селото криминалисти научили, че нападателите се движели с „Форд фокус“ и изчезнали бързо след атаката. Ченгетата пък установили, че колата на ромите била с фалшиви номера, но все пак успели да открият собственика й.

Нападнатият успял да разпознае всички от атакувалите го и посочил имената им на разследващите полицаи. Веселин Тушинов няма предположение защо и от кого е поръчано нападението срещу него и се надява разследващите да стигнат до мотивите на нападателите.

Преди време Тушинов единствен се осмели да оспори кметското място на Ценко Чоков и се кандидатира на местни избори. Заради това той и застъпниците му бяха подложени на постоянен тормоз от спечелилия отново кмет и неговите привърженици.

Преди това пред дома на Тушинови бяха подпалени паркираните коли на семейството, а пред разследващите Веселин каза, че видял след палежа Чоков да се отдалечава на бегом в тъмното.

Тушинов бе сред основните свидетели по делата срещу арестувания в края на май 2016 г. кмет на Галиче и сина му Мартин в спецсъда, по което бившият кмет едва през лятото на миналата година бе осъден на 5 години затвор и вече излежава присъдата си във врачанския затвор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.