Затъване: Деца продават дрога в училищата

0

Случаи на заловени ученици да пласират дрога в училища в Благоевград стана повод Инспектората по образование да разпространи спешна депеша.

В нея се дават указания към училищните шефове и учители за справяне на тревожната за подрастващите ситуация. От РУО-Благоевград се надяват на съвместна работа с органите на полицията, които да планират ежедневни проверки около училищата за наркодилъри.

Залага се на затягане контрола около учебните заведения, непрекъснати беседи с учениците за нездравословното въздействие на опиатите, срещи със специалисти, униформени и лекари.

Специално към учителите се разпорежда да не се укриват умишлено случаи на приемане на наркотици от възпитаниците и навъртането на пласьори.

Според образователните специалисти вече е имало подобни инциденти, но те не са стигали до РУО, за да не пада имиджът на съответното училище.

Преди дни в Математическата гимназия в Благоевград бе заловен 17-годишен ученик да продава марихуана в двора. По същото време в НХГ ученик припадна в клас след употреба на таблетка.

Данните на полицията сочат, че се увеличил броят на регистрирани продажби на дрога в училищата в последната година.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.