Жена съди Майк Тайсън, че жестоко я е изнасилил в началото на 90-те

0

Най-известният боксьор в света Майк Тайсън беше обвинен в изнасилване от жена, която твърди, че се е запознала с бившия професионален боксьор една вечер в дискотека в Ню Йорк в началото на 90-те години.

В клетвена декларация, подадена от анонимна жена в Окръжния съд на Олбъни в Ню Йорк на 5 януари, тя заявява: „Срещнах Майк Тайсън в началото на 90-те години в танцов клуб на име „Septembers“. С приятелка се мотаехме там и Тайсън ни каза, че отива на някакво парти и ни покани да се присъединим към него. Уговорихме се приятелката да остави остави колата си и Тайсън ни качи в лимузината“, разказва въпросната дама. 

По думите ѝ тя се качила в автомобила на Тайсън, където боксьора започнал да я опипва. 

„Казах му „не“ няколко пъти и го помолих да спре, но той продължи да ме напада. След това ми свали панталоните и жестоко ме изнасили“, гласи нейното изявление.

Според съдебните документи жената настоява за 5 милиона долара обезщетение, което включва „физически, психологически и емоционални наранявания“.

Делото е заведено съгласно Закона за претърпели подобен акт, който губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл подписа миналата година. Съгласно него се дава „едногодишен прозорец за ретроспекция“ на „преживелите сексуално насилие, настъпило, когато са били на възраст над 18 години, за да съдят насилниците си, независимо кога е извършено насилието“, пише „People“. 

Представител на 56-годишния Тайсън все още не е коментирал случая. Въпреки че все още е признат за един от най-великите в своя спорт, личният му живот е изпълнен с противоречия, включително обвинения от първата му съпруга, Робин Гивънс, че е упражнявал физическо насилие.

Боксьорът е имал вземане даване със закона и друг път. Това включва присъда за изнасилване през 1992 г., за която той излежа три години в затвора, задето отхапва парче от ухото на Ивендър Холифийлд по време на мач през 1997 г., престой в затвора през 1999 г. за нападение на двама шофьори и отново – за кратко, през 2007 г. за притежание на кокаин и шофиране в нетрезво състояние.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.