Жени, пазете се: Изродът Пеньо Мангъра избяга от 12-годишна присъда за изнасилване!

0

Избягал от поредната си присъда за изнасилвания, този път 12-годишна, се оказа Пеньо Мангъров-Чешкия. Той бе осъден преди месец, но не е открит и е обявен за издирване.

Присъдата е за 3 изнасилвания на пловдивчанка, която тогава била на 29 години. Сюжетът е от 6 януари 2019 г. Пеньо се запознал с нея във фейсбук и настоял да се срещнат. Първоначално тя му отказала, но за да спре да я притеснява, се съгласила. На уречената дата жената се качила в колата му, за да поговорят. Той потеглил в посока София, а по пътя я заплашил с брадва. Когато пристигнали в дома му, я изнасилил 3 пъти. За да си изгради алиби, нареждал на жената да се държи дружелюбно с него на местата, където знаел, че има видеокамери.

Докато е лежал в ареста по това дело, той е имал телефон в килията си и е търсил нови жертви.

В края на декември 2019 г. Мангъров се свързал във вайбър с красиво момиче, което никога преди не го е виждало. Започнал да ѝ пише. Момичето отговорило, но малко след това комуникацията им приключила. В началото на 2020 г. Мангъров отново започнал чат с нея. Тя обаче пренебрегнала повикванията му. Последвали обиди и закани за убийство.

“Ще ти се из*ера в устата”, започнал да пише Мангъров. Момичето прочитало съобщенията, но не отговаряло. Арестантът се ядосал и се заканил да изпрати хора при нея. Заричал се, че ще я намери и ще ѝ разбие главата с бухалки и метални тръби.

Надълго и нашироко ѝ обяснил как ще бъде изнасилвана до припадък, а когато се съвземе, боят щял да продължи. Всичко това щяло да се случи пред очите на приятеля ѝ. Описал как ще убие и момчето, след като приключи гаврата с нея. Освен всичко друго Мангъров, който е известен с прякора си Чешкия, проклинал момичето да се разболее от рак.

Рецидивистът е обвинен и зa изнacилвaнe нa cтудeнткa в cтoлицaтa през 2018 г. Зaпoзнaли се в инcтaгрaм. Последвал я в социалната мрежа, изпрaтил ѝ cъoбщeниe и тя му отговорила. Разменили си снимки. Рaзбрaли ce зa cрeщa и мoмичeтo oтишлo. Дoбрoвoлнo ce кaчило в тaкcитo и влязло в дoмa нa Мaнгърoв крaй кинoцeнтърa в Coфия. Пили уиcки, a cлeд кaтo cтудeнткaтa oткaзaлa дa прaвят ceкc, Пeньo пoбecнял и я изнасилил. Делото е висящо в Софийския районен съд.

Мангъра, както е известен, успя да се прояви и след като бе пуснат от ареста. Той бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен” в София.

Шофирал ламборгини

Пътните полицаи го тествали за дрога. Тестът отчел наличие на бензодиазепини. Това са група психоактивни вещества, които се съдържат в масово предписвани успокоителни лекарства като диазепам, лексотан, ксанакс, рохипнол и т.н. Мангъров веднага бил задържан, а Софийската районна прокуратура поискала постоянния му арест.

Съдът обаче го пуснал под домашен арест

Мъжът е известен като чаровник с брутален нрав, който през няколко години е арестуван за различни престъпления. Дори имаше връзка с прокурорка, която го разследвала, а след това напуска съдебната система, за да му стане адвокат. Винаги в скъп костюм и зад волана на шикозна кола, въпреки че няма легален бизнес на свое име у нас.

Първата присъда за сексуално престъпление на Мангъров e от 2004 г. – 8 години зa изнacилвaнe в Плoвдив. Излизa от затвора прeз oктoмври 2010 г. Някoлкo мeceцa cлeд тoвa oбaчe oтнoвo е зaд рeшeткитe. Прeз юни 2011 г. e зaдържaн oт cлужитeли нa ГДБOП в cтoличния кв. “Люлин” за изнудване на няколко жени за огромни суми. Биел ги, плашел ги с убийство, принуждавал ги да проституират, за да му дават различни вещи – телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. Дo aрecтa му ce cтигa cлeд прoдължилo нaд пoлoвин гoдинa рaзcлeдвaнe. Осъден е на 7 г. затвор през 2014-а.

“Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клипче как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти”, заканил се Чешкия на една от жертвите си, става ясно по време на процеса срещу него.

Мангъров се прочу още в края на миналия век. Тогава бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 г.

Заловен е с отрязана глава в багажника на колата си. Първоначално бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27.12. 1998 г. Трима чехи бяха сочени за негови съучастници. Присъдата му беше отменена от Апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата си Мартина, твърдеше обвинението. За убийството на Иржи Витек Чешкия бе признат за невинен.

“Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере”, заяви Мангъров след края на процеса тогава. Алибито му, че по това време не е бил в Чехия, потвърждава негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив.

Омайва прокурорката, която го разследва, и се жени за нея. Сменя я с победителка в “Биг Брадър”, а после и с Мис Силикон

Животът среща Пеньо Мангъров с много жени, които фатално се влюбват в него, а след това жестоко съжаляват. Легендарна е историята как оплита в мрежата на чара си прокурорката Соня Алексиева, която го разследва. След няколко разпита с него тя напуска съдебната система и му става адвокат. Женят се.

Алексиева обаче не успява да защити Мангъров докрай. По време на делото, по което през 2004 г. той е осъден, двамата се скарали. Пеньо започнал да опонира на съпругата си и да я прекъсва по време на заседанията. Развеждат се и той се отказва от услугите ѝ.

През 2010 г., когато е в затвора, успява да свали актуалната тогава победителка от “Биг Брадър фемили” Ели Кузмова. След като се раздели с мъжа си, с когото спечели шоуто, тя си сложи силикон, подстрига се почти нула номер и започна да ходи по партита, като се похвали, че има връзка с Пеньо Чешкия. В поредица от телевизионни интервюта Ели разказа, че му ходи два пъти седмично на свиждане, но по обективни причини не са консумирали любовта си. Разделиха се, след като Мангъров излезе от затвора.

През 2013 година той отново успя да се ожени. И този път избраницата му не бе случайна. Мъжът с опасен чар и брутален нрав завърза връзка с Мис Силикон 2011 г. Лилия Ванчева. Двамата се женят през март 2013 г. Преди него едрогърдата хубавица има няколко неуспешни връзки със столични бизнесмени, шумно коментирани в жълтите издания.

Скоро след сватбата обаче се развеждат. Твърди се, че Мангъров я биел, но официални жалби от Ванчева няма.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.